VEEL GESTELDE VRAGEN

 

 

01

Waarom deze actie?

 

Het is tijd om ons te realiseren dat zinloos geweld allang geen incident meer is maar een structureel probleem. Wij moeten en kunnen daar iets tegen doen. Met dit project hopen we te kunnen bijdragen aan een ombuiging van de mentaliteit en daarmee helpen we voorkomen dat we straks weer langs het zoveelste slachtoffer van zinloos geweld lopen en denken dat agressie, geweld en onverschilligheid normaal en vanzelfsprekend zijn. 

02

Op welke manier draagt deze actie bij aan de vermindering van zinloos geweld?

 

Het verminderen van zinloos geweld in onze samenleving begint met bewustwording. Wij moeten ons realiseren dat zinloos geweld geen incident is, maar een symptoom van onze geïndividualiseerde maatschappij. Dat gegeven lossen wij niet op met bijvoorbeeld een speelfilm, maar wij kunnen er wel voor zorgen dat de maatschappij wakker wordt geschud en iets gaat doen aan de onderliggende oorzaken. Dat doen we overigens niet alleen met een speelfilm. Deze actie zal het komend jaar in alle media te vinden zijn met onder andere het fundraising event begin maart, de openbare casting onder kansarme jongeren waarmee we op zoek gaan naar jong talent dat een rol gaat spelen in de film. De première wordt verwacht in het najaar van 2015 en vervolgens zal de film gebruikt worden als educatief materiaal bij les en voorlichtingsprogramma's voor jongeren. Bovendien worden alle opbrengsten van de film gedoneerd aan initiatieven ter voorkoming van zinloos geweld in onze samenleving. Daarmee is de cirkel rond en wordt die bijdrage ook echt structureel.

03

Als ik mij inschrijf als Executive Producer welke garantie heb ik dat mijn geld ook daadwerkelijk goed terecht komt?

 

Het geld wat je stort komt op de bankrekening van een stichting die tot doel heeft ervoor te zorgen dat de film wordt gefinancierd en die er bovendien op toeziet dat de kosten om die financiering te regelen binnen de norm valt zoals die door het CBF is afgegeven. Mocht onverhoopt blijken dat de financiering niet volledig tot stand kan komen, dan worden de ontvangen gelden weer teruggestort.  

04

Welke sponsorproposities kunnen jullie mij bieden? 

 

Sponsors zijn onmisbaar om deze actie van de grond te trekken. Om de campagne te realiseren hebben we uw hulp nodig. Voor een miljoen kunnen we het doen. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de opbrengsten van de crowdfunding actie, van het fundraising event en van uw bijdrage als sponsor. Uw steun betekent dat u samen met Rotterdam en samen met ons een helder standpunt inneemt tegen zinloos geweld. Voor sponsors bestaan er verschillende pakketten met op uw bedrijf toegesneden mogelijkheden: Early Adapter Pre-Production Sponsor, Event Sponsor, Auction Sponsor, Casting Sponsor en uiteraard diverse mogelijkheden voor sponsoring van de film zelf. Wij maken graag een afspraak met u om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Vult u daarvoor hier ons sponsor-contactformulier in. 

05

Kan ik ook gewoon kaarten kopen voor het event?

 

Mocht je zeker willen zijn van een kaartje voor het event begin maart dan kun je natuurlijk ook gewoon een kaartje kopen. De prijs voor de kaartjes en het aantal dat er beschikbaar is volgt zodra wij precies weten waar en wanneer het event plaatsvindt en bovendien welke artiesten daarbij zullen optreden. Hou dus onze event-pagina in de gaten of check ons op Facebook.

06

Wie speelt de hoofdrol in de film?

 

De belangrijkste rollen in de film zullen worden gezocht door middel van onder andere een uitgebreide openbare casting onder kansarme jongeren in Rotterdam. Wij verwachten hier het komend voorjaar mee te kunnen beginnen. De aankondiging van deze casting vind je op deze site en natuurlijk op onze Facebook pagina.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.