Nieuws

TV Commercial Benefiet Gala Diner

februari 2014

 

Vanaf medio februari is ook de televisie commercial ten behoeve van deze actie tegen zinloos geweld te zien. Het filmpje geeft achtergronden over het verhaal en brengt het Benefiet Gala Diner op 23 april in Villa Thalia onder de aandacht. 

Speciaal optreden van Suzanna Lubrano

februari 2014

 

Tijdens het Benefiet Gala Diner WDMS voor 'Wanneer de mieren schreeuwen' is er een speciaal optreden van Suzanna Lubrano. Zij zal het indringende nummer 'Silencio' ten gehore brengen dat zij destijds op verzoek van de familie van Sedar componeerde voor een herdenkingsbijeenkomst.

Radio commercials on air

februari 2014

 

De afgelopen week zijn 2 radio commercials opgenomen om de bekendheid van deze actie bij het publiek te vergroten. Er is een commercial die oproept om Executive Producer te worden en een andere die het Benefiet Gala Diner op 23 april onder de aandacht brengt. De commercials kun je hier en hier beluisteren.

RTV Rijnmond wordt mediapartner

januari 2014

 

RTV Rijnmond heeft ermee ingestemd mediapartner te worden. Dat betekent dat de actie "vooreenmiljoenkunnenwehetdoen" en daarmee het thema 'Zinloos geweld' de komende periode uitgebreid aandacht zal gaan krijgen op deze belangrijke Rotterdamse zender. 

Waylon schrijft titelsong voor film

december 2014

 

Waylon schrijft de titelsong voor de film 'Wanneer de mieren schreeuwen' en zal het nummer voor het eerst ten gehore brengen tijdens het speciale fundraising gala-diner dat op donderdag 23 april zal worden georganiseerd. Waylon: ‘Je eigen verhaal is nooit belangrijker dan dat van iemand anders. In dit geval het verhaal van de nodeloze dood van een 13 jarig jongetje dat helaas iets deed wat alle 13 jarige jongetjes behoren te doen: sneeuwballen gooien! Kort daarna duisternis op de dakrand van een parkeergarage. We zijn het verplicht om de verhalen van zinloos geweld te blijven vertellen. Een belangrijke film en voor mij een liefdevolle opdracht waarbij ik woorden mag geven aan iets wat nooit vergeten mag worden’. 

Datum en plaats evenement bepaald

november 2014

 

De datum van het Fund Raising Event is vastgesteld op donderdag 23 april 2015. Het event zal worden gehouden in de geheel verbouwde Villa Thalia in Rotterdam. Tijdens die avond zal een keur van bekende Nederlandse artiesten optreden tijdens een speciaal gala-diner gevolgd door een bijzondere clubnight. Kaarten voor de avond zullen vanaf januari 2015 beschikbaar zijn. Hou daarom deze pagina in de gaten of volg ons op Facebook.  

Burgemeester Aboutaleb wordt ambassadeur 

oktober 2014

 

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft het ingestemd met het ambassadeurschap voor deze bijzondere productie. Aboutaleb hierover: ‘Het dramatische verhaal van Sedar Soares is exemplarisch voor de toename van zinloos geweld in onze samenleving en schetst op een indringende manier wat de gevolgen zijn voor de direct betrokkenen. Ik denk daarbij dat dit verhaal raakt aan een aantal factoren die maatschappelijk gezien helaas nog steeds zeer relevant zijn, zoals zinloos geweld, integratie, discriminatie en de problemen in achterstandswijken.

 

Ik heb dan ook van harte ingestemd met de aanvaarding van het Ambassadeurschap voor dit bijzondere project. Daarmee onderschrijf ik het belang van dit mooie initiatief. Ik hoop dat u hetzelfde zal willen doen.’