Het verhaal en de film

Alex Boogers schreef het boek over de moord op Sedar Soares, het 13-jarige Rotterdamse jongetje dat op 1 februari 2003 tijdens het spelen in de sneeuw op het parkeerdek bij het metrostation Slinge werd doodgeschoten. Op vrijwel datzelfde moment kwam zijn voetbalcoach bij hem thuis om fantastisch nieuws te brengen. Het jonge voetbaltalent was toegelaten tot de jeugdselectie van Feyenoord. 

Boogers had op het moment van de schietpartij net zelf een zoontje gekregen dat nu ongeveer even oud is als Sedar toen. Het verhaal greep hem zo aan dat hij besloot een boek te schrijven over deze tragische gebeurtenis. In november 2013 is het boek aan de pers gepresenteerd in Rotterdam. Inmiddels heeft het boek zijn weg gevonden naar meer dan 40.000 lezers en stond het lange tijd op de 1ste plaats in de AKO literaire bestsellers top 10.

Filmmaker Jeroen Leinders heeft nu het initiatief genomen om het boek te verfilmen. Leinders is onder meer bekend van de film "Tula the Revolt" die in juli van het afgelopen jaar in Nederlandse bioscopen in première ging. Deze film, met onder andere Danny Glover, Jeroen Krabbé en Jeroen Willems, is zowel in de VS als in Engeland meerdere
keren bekroond en won verschillende awards waaronder ‘Best Film’ en ‘Best Actor’. 

Alex Boogers

Jeroen Leinders